Web Stories

Onder de naam Web Stories werk ik tijdelijk, projectmatig en in opdracht van verschillende opdrachtgevers waaronder: Het Hogeland College, Stichting Hogeland in Beeld, Stichting Gewoon Bijzonder, de provincie Groningen, Gemeente Eemsmond, NIOO-KNAW en CMO STAMM. Naast werk in opdracht maak ik journalistieke producties in tekst, beeld of video. Zoals bijvoorbeeld de verhalen voor culinair magazine Bouillon! uit Tunesië, Zweden en Colombia. Op dit moment werk ik o.a. aan een achtdelige verhalenserie over de ‘stand van de landbouw’ op het Hogeland in Noord-Groningen voor de hyperlokale verhalensite www.boerenophethogeland.nl.

Je kunt bij mij terecht voor:

  • audiovisuele producties (webvideo, portretten)
  • journalistieke producties in binnen- en buitenland (verhalen in tekst en of beeld)
  • tekstredactie, research
  • contentproductie (beeld, film, tekst)
  • concept- en formatontwikkeling
  • workshops in het kader van media-educatie (mediawijsheid, stop-motion)

Voordat ik voor mijzelf begon, werkte ik ruim tien jaar bij verschillende publieke omroepen, waaronder vijf jaar bij de NCRV. Als journalist ben ik lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten.

 

Mini Portfolio

 

Twee voorbeelden van culinair werk voor Bouillon!:

Geef mij nog wat wijn, want het leven is niets (Portugal, 2018)
Koffie en Vrede in Bogotá (Colombia, 2016)

 

Een videovoorbeeld van een van de video’s op ‘Boeren op het Hogeland:

Bloemenakkertjes voor Jongstra (2)

Deze video is het tweede deel van een tweeluikje waarin ik laat zien hoe de bloemetjes gezaaid en geoost worden op het Noord-Groningse platteland. De bloemetjes zijn bestemd voor textielontwerpster Claudy Jongstra, inmiddels kunstenaar van het jaar. Na een nieuwe pluk van de goudsbloem in Godlinze, keren ‘designers in residence’ Patrick Rizzo, Xenia Klein en teeltcoördinator Karlijn Bokhorst terug naar Spannum. De volgende dag gaan de goudsbloemetjes in bad. In het tweede deel laat Patrick zien hoe dit in zijn werk gaat. De video is gepubliceerd op www.boerenophethogeland.nl